I-Mediat Oy:n (jäljempänä kustantaja) kustantama sanomalehti Pohjalainen ilmestyy pääsääntöisesti seitsemänä päivänä viikossa juhlapyhiä tai muita vastaavia päiviä lukuun ottamatta. Lehden kunkin vuoden ilmestymättömät päivät on tarkistettavissa verkkosivuiltamme. Näitä tilausehtoja sovelletaan kaikkiin Pohjalaisen tilauksiin. Tilauksiin sovelletaan soveltuvin osin myös Digitaalisten palvelujen käyttöehtoja.

Tilausehdot on päivitetty 13.6.2019.

1. Tilausmuodot kuluttaja-asiakkaille


YHDISTELMÄTILAUS

Yhdistelmätilaus kestotilauksena.Tilaus sisältää paperilehden, digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisällöt. Tilaus on voimassa toistaiseksi ilman uudistamista, kunnes tilaaja irtisanoo tilauksen. Kestotilaus jakautuu sovittuihin laskutusjaksoihin (12, 6, 4, 3, 2 tai 1 kuukautta tilausmuodosta riippuen). 1 kk:n laskutusjakso on mahdollinen vain sähköisen laskun (e-lasku/suoramaksu) vastaanottaville tilaajille. Uusi kestotilaus laskutetaan laskutusjakson alussa ja seuraavat uuden laskutusjakson alettua. Tilaaja voi (ilman lisäkuluja) muuttaa laskutusjakson pituutta. Muutos astuu tällöin voimaan uuden laskutusjakson alkaessa. 

Yhdistelmätilaus määräaikaistilauksena.Tilaus sisältää paperilehden, digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisällöt. Tilaus on voimassa sovitun määräajan, joka on yleensä samalla määräaikaistilauksen laskutusjakso. Määräaikaistilaus laskutetaan määräajan alussa. Tilaaja voi milloin tahansa pidentää määräaikaisen tilauksen pituutta tai siirtyä kestotilaajaksi ilmoittamalla siitä lehden asiakaspalveluun.

Yhdistelmätilaus määräaikaisena opiskelijatilauksena.Tilaus sisältää paperilehden, digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisällöt. Opiskelijatilaus on jokapäiväinen tilaus. Tilauksen hinta on opiskelijahinnaston mukainen tilaushinta. Opiskelijatilauksen edellytyksenä on, että tilaaja on päätoiminen omassa taloudessa asuva opiskelija. Taloudessa ei saa asua ansiotyössä olevia. Voimassaolevan opintokortin voi käydä näyttämässä konttorissamme tai siitä on lähetettävä kopio sähköpostin liitteenä osoitteeseen tilaus@pohjalainen.fi. Opiskelijatilaus on henkilökohtainen ja sen enimmäispituus on 6 vuotta tutkintoon johtavien opintojen alkamisesta. Opiskelijatilaus tehdään opiskelijan omaan kotiosoitteeseen määräaikaisena tilauksena. Muilta osin opiskelijatilaukseen sovelletaan määräaikaistilauksen ehtoja.

Tilausvaihtoehdot
Yhdistelmätilaus voidaan tilata viikon jokaiselle päivälle (7-päiväinen tilaus) tai viikonlopuksi (lauantai-sunnuntai-maanantai tai lauantai-sunnuntai). Digilehti ja verkkopalvelun tilaajasisällöt kuuluvat yhdistelmätilauksiin joka päivä. Pohjalainen ei ilmesty kaikkina juhlapyhinä. Katso Pohjalaisen ei-ilmestymispäivät.

Digilehti-tuotekuvaus
Digilehti on paperilehden digitaalinen kopio. Digilehti on luettavissa tietokoneella, tablet-laitteella (iOS, Android) ja älypuhelimella (iOS, Android, Windows Phone). Tabletille ja älypuhelimelle on olemassa erillinen lukusovellus, joka on ladattavissa veloituksetta sovelluskaupoista. Digilehden kautta asiakas voi lukea tietokoneella myös lehden arkistonumeroja.

Verkkopalvelun tilaajasisällöt-tuotekuvaus
Verkkopalvelun tilaajasisällöt ovat verkkosivuilla olevia uutisia ja muita sisältöjä, jotka ovat vain tilaajien luettavissa. Tilaajan tulee luoda tili verkkopalvelun käyttäjäksi ja aktivoida lukuoikeus asiakasnumerollaan ottaakseen Digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisällöt käyttöönsä. Lukuoikeus on henkilökohtainen, eikä tunnusta saa luovuttaa muiden käyttäjien käyttöön. Samaa tunnusta voidaan käyttää kahdella eri laitteella. Mikäli väärinkäytöksiä esiintyy, lehdellä on oikeus peruuttaa lukuoikeus.

DIGI-POHJALAINEN

Digi-Pohjalainen kestotilauksena. Tilaus sisältää digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisältöjen lukuoikeuden. Tilaus on voimassa toistaiseksi ilman uudistamista, kunnes tilaaja irtisanoo tilauksen. Kestotilaus jakautuu sovittuihin laskutusjaksoihin (12, 6, 4, 3, 2 tai 1 kuukautta tilausmuodosta riippuen). 1 kk:n laskutusjakso on mahdollinen vain sähköisen laskun (e-lasku/suoramaksu) vastaanottaville tilaajille. Uusi kestotilaus laskutetaan laskutusjakson alussa ja seuraavat uuden laskutusjakson alettua. Tilaaja voi ilman lisäkuluja muuttaa laskutusjakson pituutta. Muutos astuu tällöin voimaan uuden laskutusjakson alkaessa.

Digi-Pohjalainen määräaikaistilauksena. Tilaus sisältää digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisältöjen lukuoikeuden. Tilaus on voimassa sovitun määräajan, joka on yleensä samalla määräaikaistilauksen laskutusjakso. Määräaikaistilaus maksetaan määräajan alussa. Tilaaja voi milloin tahansa pidentää määräaikaisen tilauksen pituutta tai siirtyä kestotilaajaksi ilmoittamalla siitä lehden asiakaspalveluun.

Digi-Pohjalainen määräaikaisena opiskelijatilauksena. Tilaus sisältää digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisältöjen lukuoikeuden. Opiskelijatilaus on jokapäiväinen tilaus. Opiskelijatilauksen edellytyksenä on, että tilaaja on päätoiminen omassa taloudessa asuva opiskelija. Taloudessa ei saa asua ansiotyössä olevia. Voimassaolevan opintokortin voi käydä näyttämässä konttorissamme tai siitä on lähetettävä kopio sähköpostin liitteenä osoitteeseen tilaus@pohjalainen.fi. Opiskelijatilaus on henkilökohtainen ja sen enimmäispituus on 6 vuotta tutkintoon johtavien opintojen alkamisesta. Opiskelijatilaus tehdään opiskelijan omaan kotiosoitteeseen määräaikaisena tilauksena. Muilta osin opiskelijatilaukseen sovelletaan määräaikaistilauksen ehtoja.

Tilausvaihtoehdot
Digi-Pohjalainen voidaan tilata viikon jokaiselle päivälle (7-päiväinen tilaus). Pohjalainen ei ilmesty kaikkina juhlapyhinä. Katso Pohjalaisen ei-ilmestymispäivät

Digilehti-tuotekuvaus
Digilehti on paperilehden digitaalinen kopio. Digilehti on luettavissa tietokoneella, tablet-laitteella (iOS, Android) ja älypuhelimella (iOS, Android, Windows Phone). Tabletille ja älypuhelimelle on olemassa erillinen lukusovellus, joka on ladattavissa veloituksetta sovelluskaupoista. Digilehden kautta asiakas voi lukea tietokoneella myös lehden arkistonumeroja.

Verkkopalvelun tilaajasisällöt-tuotekuvaus
Verkkopalvelun tilaajasisällöt ovat verkkosivuilla olevia uutisia ja muita sisältöjä, jotka ovat vain tilaajien luettavissa. Tilaajan tulee luoda tili verkkopalvelun käyttäjäksi ja aktivoida lukuoikeus asiakasnumerollaan ottaakseen Digilehden ja verkkopalvelun tilaajasisällöt käyttöönsä. Lukuoikeus on henkilökohtainen, eikä tunnusta saa luovuttaa muiden käyttäjien käyttöön. Samaa tunnusta voidaan käyttää kahdella eri laitteella. Mikäli väärinkäytöksiä esiintyy, lehdellä on oikeus peruuttaa lukuoikeus.

2. Tilausmuodot yrityksille ja yhteisöille


Paperilehden tilaus kestotilauksena. Tilaus sisältää paperilehden. Tilaus on voimassa toistaiseksi ilman uudistamista, kunnes tilaaja irtisanoo tilauksen. Kestotilaus jakautuu sovittuihin laskutusjaksoihin (12, 6, 4, 3, 2 tai 1 kuukautta tilausmuodosta riippuen). 1 kk:n laskutusjakso on mahdollinen vain sähköisen laskun (e-lasku/suoramaksu) vastaanottaville tilaajille. Uusi kestotilaus laskutetaan laskutusjakson alussa ja seuraavat uuden laskutusjakson alettua. Tilaaja voi (ilman lisäkuluja) muuttaa laskutusjakson pituutta. Muutos astuu tällöin voimaan uuden laskutusjakson alkaessa. 

Paperilehden tilaus määräaikaistilauksena. Tilaus sisältää paperilehden. Tilaus on voimassa sovitun määräajan, joka on yleensä samalla määräaikaistilauksen laskutusjakso. Määräaikaistilaus laskutetaan määräajan alussa. Tilaaja voi milloin tahansa pidentää määräaikaisen tilauksen pituutta tai siirtyä kestotilaajaksi ilmoittamalla siitä lehden asiakaspalveluun.

Digi-Pohjalainen yritykseen tai yhteisölle. Tilaukset tehdään erillisellä sopimuksella kustantajan kanssa. Yrityksiin tilatuissa Digi-Pohjalaisen lukuoikeuksissa on aina käytettävä henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia, muotoa etunimi.sukunimi@yritys.fi. Yritysten digilehden voit tilata ottamalla yhteyttä Pohjalaisen asiakaspalveluun.

3. Tilausten alkamisaika


Pohjalaisen tilaukset voidaan aloittaa normaalitilanteessa mistä päivästä tahansa. Arkena ennen klo 12 tehty tilaus voidaan yleensä toimittaa seuraavana päivänä ja viikonloppuna (pe klo 12 jälkeen) tehty tilaus seuraavana tiistaina. Pyhäpäivänä tehty tilaus alkaa seuraavan arkipäivän jälkeisenä päivänä.

4. Tilaajan jakelukeskeytykset


Tilaaja voi tilapäisesti keskeyttää Pohjalaisen yhdistelmätilaukseen kuuluvan paperilehden tilauksensa ilmoittamalla asiasta lehden asiakaspalveluun. Arkena ennen klo 12 tehty muutosilmoitus voidaan huomioida yleensä seuraavana päivänä ja viikonloppuna tehty muutosilmoitus yleensä seuraavana tiistaina.

Tilapäisen jakelunkeskeytyksen minimiaika on kaksi päivää. Jakelunkeskeytyksen voi tehdä kerralla enintään kahden (2) kuukauden ajaksi.  Paperilehden jakelunkeskeytysaikana Pohjalaisen digilehti ja verkkopalvelun tilaajasisällöt ovat käytettävissä normaalisti, jolloin keskeytettyjä päiviä ei hyvitetä. Mikäli keskeytys koskettaa Pohjalaisen yhdistelmätilaukseen kuuluvia molempia tuotteita, tulee asiakkaan ilmoittaa asiasta erikseen lehden asiakaspalveluun (keskeytys ei ole mahdollinen verkkopalvelun kautta). Tällöin hyvitetään yli viikon (7pv) menevät julkaisupäivät. Hyvitetyt julkaisupäivät siirtävät jatkuvan kestotilauksen seuraavan laskutusjakson alkua eteenpäin. Alle viikon (7 pv) mittaisia jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä. Määräaikaisissa tilauksissa jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä. Digi-Pohjalaisen tilausta ei voi tilapäisesti keskeyttää.

Yritys- ja yhteisötilausten jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä.

5. Osoitteenmuutokset


Tilaaja voi muuttaa tilauksen osoitetta ilmoittamalla asiasta lehden asiakaspalveluun. Arkena ennen klo 12 tehty muutosilmoitus voidaan huomioida yleensä seuraavana päivänä ja viikonloppuna tehty muutosilmoitus yleensä seuraavana tiistaina.

Tilapäisen osoitteenmuutoksen minimiaika on kaksi päivää. Tilapäiset osoitteenmuutokset ovat mahdollisia vain kotimaassa.

6. Laskutusjakson muutokset


Laskutusjakson muutokset tulevat pääasiallisesti voimaan seuraavan laskutusjakson alusta. Mikäli tilaaja kesken laskutusjakson muuttaa kestotilauksen laskutusjaksoa, muutos astuu voimaan kolmen (3) arkipäivän kuluessa tilaajan tekemästä ilmoituksesta.

7. Tilaushinnat ja tilausehtojen muutokset


Kunkin laskutusjakson hinta perustuu sen alkaessa voimassa olevaan hinnastoon. Tilaushinnat ovat päivittäin nähtävissä myös Pohjalaisessa. Ulkomaille tilattavien lehtien tilaushinnan lisäksi veloitetaan postimaksut. Pohjalaisen on oikeus muuttaa tilausehtoja sekä -hintoja. Tilausehtojen muutoksista ilmoitetaan Pohjalaisessa, Pohjalaisen verkkosivuilla tai muulla vastaavalla tavalla. Muutokset astuvat voimaan ilmoitettuna ajankohtana ja ne koskevat välittömästi kaikkia tilauksia. Tilaajalla on muutoksista tiedon saatuaan oikeus irtisanoa tilauksensa päättymään laskutusjakson päättymiseen ilmoittamalla asiasta lehden asiakaspalveluun ennen voimassaolevan laskutusjakson päättymistä. Tilaajaan ei tällöin sovelleta muuttuneita hintoja tai ehtoja. Laista, asetuksesta, viranomaismääräyksestä tai vastaavista johtuvat hinnan- tai ehtomuutokset tulevat kuitenkin voimaan välittömästi ilman eri ilmoitusta ja ne koskevat välittömästi kaikkia tilauksia.

8. Tilauksen irtisanominen


Kestotilaaja voi irtisanoa tilauksensa ilmoittamalla siitä lehden asiakaspalveluun ennen uuden laskutusjakson alkua. Tilaus päättyy tällöin maksetun jakson loppuun. Mikäli tilaaja irtisanoo tilauksensa laskutusjakson jo alettua, perutaan tilaus laskutusjakson loppuun ja tilaajan tulee maksaa kyseinen laskutusjakso kokonaisuudessaan. Irtisanoessaan jo maksetun kestotilauksen tai määräaikaisen tilauksen tilaaja on oikeutettu saamaan takaisin etukäteen maksamansa, irtisanomisen voimaanastumisen jälkeistä aikaa koskevan tilausmaksun vain jos irtisanomisen syy on sairaus, kuolemantapaus tai muutto levikkialueen ulkopuolelle. Muutoin määräaikainen tilaus päättyy tilausjakson viimeisenä päivänä ja kestotilaus kuluvan laskutusjakson loppuun. Maksamattomina puretuista tilauksista veloitetaan huomautusmaksun lisäksi hinnaston mukainen tilausmaksu siltä ajalta, jonka tilaaja on ehtinyt saada lehteä. Mikäli tilaaja ei maksa tilaustaan maksukehotuksesta huolimatta, laskun perinnästä vastaa perintätoimisto. Mikäli kampanjatilaus perutaan ennen tilausjakson loppumista, laskuttaa sanomalehti laskuttamattomat lehdet normaalin tilaushinnaston mukaisesti ja mahdollisia tilaukseen liittyviä kampanjaetuja ei myönnetä.

9. Vastuu Pohjalaisen toimittamisesta ja painojäljestä


Lehti jaetaan saman päivän aikana päälevikkialueilla (Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla). Levikkialueiden ulkopuolisten paikkakuntien jakelusta saa lisätietoja lehden tilaajapalvelusta. Lehden jakelussa voi olla paikallisia eroavuuksia. Myös säätila tai muut olosuhteet voivat aiheuttaa poikkeuksia. Haja-asutusalueella Pohjalainen jaetaan yleensä arkisin postin päiväkannon yhteydessä ja viikonloppuisin yhteisnoutolaatikoihin. Lehdenjakajalla tulee säästä riippumatta olla esteetön pääsy postilaatikolle tai -luukulle ja osoitenumeroiden tulee olla merkitty niihin selkeästi. Mikäli Pohjalainen jää kustantajasta johtuvasta syystä kokonaan toimittamatta, tilaajan tulee viivytyksettä reklamoida siitä Pohjalaisen yhteystietolaatikossa ilmoitetulla tavalla (ks. jakeluhäiriöt). Kustantajan vastuu rajoittuu ensisijaisesti toimittamatta jääneen lehden toimittamiseen. Toissijaisesti kustantaja pidentää tilausjaksoa kokonaan toimittamatta jääneitä Pohjalainen-lehtiä vastaavalla määrällä. Kustantajalla ei ole muuta tai laajempaa vastuuta Pohjalaisen ilmestymättä tai toimittamatta jäämisestä eikä kustantaja edellä esitetyn lisäksi korvaa tilaajalle jakeluhäiriöstä tai Pohjalaisen toimittamatta tai ilmestymättä jäämisestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, kustannuksia tai välittömiä tai välillisiä vahinkoja. Kustantajan vastuu ulkomaille tilatuista lehdistä rajoittuu sovittujen lehtien toimittamiseen Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Lehteä ei toimiteta ylivoimaisen esteen (force majeure) vaikutusaikana. Ylivoimaisena esteenä pidetään lakkoa, työselkkausta, tulipaloa, työvoiman tai raaka-aineen puutetta, konerikkoa tai muita sellaisia lehdestä tai lehden alihankkijasta riippumattomia tai epätavallisia ja vaikutuksiltaan merkittäviä tapahtumia, joita lehti ei kohtuudella ole voinut ottaa huomioon.

Tilaaja tai lehti ovat ylivoimaisen esteen vuoksi oikeutettuja purkamaan sopimuksen. Tilaajalla on oikeus hyvitykseen toimittamatta jääneiden lehtien osalta. Tilaajilla ei ole oikeutta vaatia ylivoimaisen esteen johdosta vahingonkorvausta. Pohjalaisessa voi suurien painosmäärien vuoksi tai muusta syystä esiintyä poikkeamia lehden painojäljessä. Pohjalainen ei vastaa painojäljessä esiintyvistä poikkeamista.

10. Etämyynti


Tilaajalla on oikeus peruuttaa etämyynnissä tekemänsä uusi tilaus kuluttajansuojalain perusteella ilmoittamalla siitä Pohjalaisen asiakaspalveluun 14 päivän kuluessa ensimmäisen lehden vastaanottamisesta yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse, faksilla tai sähköpostilla). Peruuttamiselle ei tarvitse esittää syytä. Peruutuksen voi tehdä myös käyttämällä oheista Peruuttamislomaketta mutta sen käyttö ei ole pakollista. Ennen peruuttamista saapuneita lehtiä ei tarvitse palauttaa. 

Kustantajalla on oikeus kieltäytyä tekemästä tilausta koskevaa sopimus perustellusta syystä, kuten tilaajan tai talouden maksuhäiriöiden vuoksi.

11. Tietosuoja

Pohjalaisen tilaajat ovat I-Mediat Oy:n Tilaaja-asiakasrekisterissä, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitoon ja hoitoon. I-Mediat Oy on sitoutunut suojaamaan palveluidensa käyttäjien yksityisyyttä henkilötietolain (523/1999) ja tietoyhteiskuntakaaren (917/2014) sekä muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Kustantajan ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on oikeus käyttää ja luovuttaa rekisterissä olevia tietoja perusteltuja käyttötarkoituksia varten (kuten suoramainonta, etämyynti ja muu suoramarkkinointi ja mielipide- ja markkinatutkimukset) henkilötietolain mukaisesti. Tilaaja voi kieltää tietojensa käytön markkinointitarkoituksiin ja mielipide- ja markkinatutkimuksiin ilmoittamalla asiasta lehden asiakaspalveluun.

12. Lasten henkilötiedot

Palvelumme ja tuotteemme ovat suunnattu täysi-ikäisille asiakkaille, eikä niitä voi ostaa alaikäiselle. Huomioithan, että vaikka tilauksen maksajana toimisi täysi-ikäinen henkilö, myös tilauksen saajan tulee olla täysi-ikäinen. Emme tietoisesti käsittele tai tallenna lasten henkilötietoja, emmekä muodosta käyttäjistämme vain lapsia koskevia kohderyhmiä.


13. Lahjatilaukset

Lahjatilauksissa sovelletaan samoja tilausehtoja. Lahjatilauksen tilaajan sekä lahjan saajan tulee olla täysi-ikäisiä. Lahjatilauksen lahjoittajan tulee informoida lahjatilauksen saajaa tekemästään tilauksesta ennen tilauksen alkamista. Muilta osin lahjatilauksiin sovelletaan kulloinkin lahjatilauskampanjan yhteydessä ilmoitettuja sääntöjä.

14. Palvelumaksut


Mahdollisessa maksumuistutuksessa veloitetaan laskutuslisä 5 €.

 

15. Reklamaatiot
 

Reklamaatio- ja virhetilanteissa tilaaja voi olla yhteydessä asiakaspalveluun puh. 06 2477 201 tai sähköpostitse tilaus@pohjalainen.fi. Riita-tilanteissa kuluttajalla on mahdollisuus saattaa asia kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi. www.kuluttajariita.fi

Käytettäessä verkkopankki- tai luottokorttimaksua, maksutapahtumien välittäjänä toimii PayEx Suomi Oy. Kyseisistä maksutapahtumista ja niitä koskevista reklamaatioista vastaa PayEx Suomi Oy. 
PayEx Suomi Oy, Y-tunnus: 2156811-3,
Käyntiosoite: Teollisuuskatu 21, 00510 Helsinki
Puhelin: 020 1404200.

Yhteystiedot: I-Mediat Oy, Asiakaspalvelu, PL 37, 65101 VAASA, käyntiosoite: Hietasaarenkatu 19, Vaasa